Lachen kan toch iedereen?

Ja natuurlijk, iedereen kan lachen. Maar zijn er wel eens momenten geweest dat de lach je verging? Dat je niet eens de moed had om te lachen? Omdat het leven vol narigheid en gedoe zat? Of dat je er gewoon geen zin in had?

Ik gaf eens een paar lachworkshops tijdens een spirituele beurs. Een beetje een vreemde eend in de bijt. Aan tafeltjes allerlei mensen die vertelden hoe  het leven van degene tegenover ze eruit zag en natuurlijk vooral hoe het allemaal goed zou komen. Ik in een zaaltje tegen de mensen zeggen dat ze het heft zelf in handen kunnen nemen door eenvoudigweg te lachen.

Apart.

Voordat mijn lachsessies begonnen moest ik natuurlijk even wachten voor de beurs vol liep. Mensen van allerlei pluimage kwamen binnenrollen. De een wat vrolijker dan de ander. Ik vergeet nooit meer die meneer die binnenkwam, het bordje met de lachworkshop zag, zijn armen over elkaar vouwde en met de mondhoeken naar beneden zei: “Ik kom hier niet om te lachen.”

Ach gossie.

Dus iedereen kan lachen maar niet iedereen wil lachen.

Lachtherapie is voor mensen die weer zin hebben om te lachen. Voor wie het soms te lang geleden is. Of die eigenlijk best al vrolijk zijn, maar heel graag die hoogtevrees, vliegangst of spinnenfobie opgelost willen hebben.

Het leven is er om gevierd te worden. Om plezier te hebben, op een lange reis te gaan in dat vliegtuig, om wel je lievelingstante te bezoeken die veertien-hoog woont of om in september gewoon in de tuin te kunnen zitten.

Ik gun je een gelukkig leven, je bent ervoor geboren.

Vliegen is leuk - LTI