Weet jij waarom lachen gezond is?

Lachen is gezond

Het is zo’n gezegde: “Lachen is gezond.”

Heb jij wel eens gevoeld hoe het is om heel hard te lachen?

Vast wel. De meeste mensen kunnen zich dit gelukkig nog herinneren. Of van vroeger of misschien zelfs nog van kort geleden.

Dat gevoel dat je buikpijn hebt van het lachen.

Je middenrif wordt als een gek getraind tijdens een goede lachbui. Je middenrif is verantwoordelijk voor je ademhaling. Je longen doen eigenlijk niets, je middenrif is degene die al het werk doet.

Door hard te lachen gaat je middenrif als het ware klapperen en worden de spieren hierin even flink aan he werk gezet. Zo worden ze getraind voor een betere ademhaling.

Dat gevoel dat je naar adem hapt.

Een gezonde ademhaling is een diepe ademhaling waarbij je zoveel mogelijk van je longcapaciteit gebruikt.

Je middenrif spant aan – trekt omhoog – bij een uitademing. Voor de inademing ontspant je middenrif weer. Dat is andersom dan we vaak denken.

Door (bewust) goed uit te ademen ontstaat er ruimte voor een goede inademing. Echt goed en flink uitademen gaat het gemakkelijkst door simpelweg te lachen. Probeer het maar eens.

Wanneer je lacht dan kun je heel lang uitademen. Als je de slappe lach krijgt adem je wel heel langdurig uit waardoor de noodzaak om in te ademen groter wordt. Je hapt dan naar lucht.

Dat gevoel dat je letterlijk dubbel ligt van het lachen.

Als je lacht dan ontspannen je spieren. Je valt als het ware voorover. De natuur doet zijn werk door je te helpen nog meer lucht uit je longen te persen.

Wanneer je nog langer de slappe lach hebt dan ontspannen nog meer spieren en kun je niet meer op je benen blijven staan. Er zijn mensen die letterlijk over de grond rollen van het lachen.

Dat gevoel dat je de wc niet meer haalt.

Plassen!Alle spieren ontspannen. Ook de blaas. Vandaar dat je met name vrouwen tijdens een lachbui met gekruiste benen ziet staan. Lastig omdat een goede slappe lach heel moeilijk te stoppen is.

Doordat je middenrif zo overactief is worden alle organen gemasseerd waardoor deze krachtiger worden. Je spijsverteringsproces gaat soepeler en je blaas wordt sterker.

Wanneer heb jij voor het laatst zo de slappe lach gehad dat je het gevoel had dat je niet meer kon?